Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/sonderborg-hundeklip.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5752

Spørgsmål:

Min hunds pels er meget filtret. Kan du ordne den, så det bliver godt igen?


 

Karen svarer:

Hvis din hund har en pels, der har let ved at blive filtret, så kom til mig, og jeg vil vise dig, hvordan du bedst klarer den i det daglige. Det bedste for hunden og dig er, at det aldrig når at gå galt. Sørg for at du aldrig er bagefter med at børste hunden, og fornemmer du, at nu er det ved at gå lidt skævt med filter, så skynd dig at komme, så kan jeg hjælpe dig, før det bliver slemt. Hvis pelsen først bliver til en stor filt, kan det i de værste tilfælde ske, at pelsen må klippes helt ned, men så galt behøver det slet ikke at gå, hvis du i tide kommer til mig og får hjælp. Du skal ikke blive væk fordi du er flov over at din hunds pels er gået i filt, kom du bare – så hjælper jeg dig så godt jeg kan.

Spørgsmål:

Jeg har ikke plads til at vaske min hund. Kan man købe et hundebad hos dig?


Karen svarer:

Ja det er helt almindeligt at hunde kommer til mig og får et dejligt bad, så du er meget velkommen.

Spørgsmål:

Er det bedst, at jeg bliver i rummet, mens hunden bliver klippet?


 

Karen svarer:

Det er bedst, at hunden og jeg er alene, mens hunden bliver soigneret. Hvis du også er i rummet, vil hunden have travlt med at have kontakt med dig, og så tror hunden måske, at jeg forhindrer den i at komme over til dig. Det bedste er at det er mig, hunden vil snakke med, mens den står og bliver fin. Det bedste, du kan gøre er, at sørge for at hunden er luftet inden den kommer. Når du afleverer hunden, giver jeg dig en ca.-tid for hvornår, din hund er klar til at blive hentet igen.

Spørgsmål:

Jeg er ikke god til at klippe negle på min hund. Er det ok, at jeg kommer til dig og får det gjort, selv om min hund er  en glathåret hund, der aldrig skal klippes?


 

Karen svarer:

Ja kom du bare, jeg klipper gerne din hunds negle.

Spørgsmål:

Jeg har lige fået en hundehvalp. Har du et godt forslag til, hvordan jeg på forhånd gør den glad for at komme til hundefrisør?


 

Karen svarer:

Der er faktisk mange gode og hyggelige ting, du kan gøre for at gøre hunden glad for at blive soigneret. Væn din hundehvalp til at man piller ved dens poter og negle. Giv din hund en lille-bitte børstetur hver dag. Stil hunden på et bord når du børster den. Lav det til en lille hyggestund, så hunden forbinder det med noget dejligt at få pelsen ordnet. Undgå at lege med hunden mens du børster den, og brug aldrig børsten som legetøj. Gør som når du lærer din hundehvalp de alle andre ting, den lille fyr skal lære.

Spørgsmål?

Er det synd for en hund at få pelsen trimmet? Er det ikke rigtigt at I rykker noget af pelsen af hunden?


 

Karen svarer:

Sørg for at din hund bliver trimmet af en uddannet hundefrisør, for så er det aldrig synd for hunden, når den bliver trimmet. Pelsen skal være klar til at blive trimmet, d.v.s. pelsen trænger faktisk til at komme af med de døde hår. En uddannet, kompetent og erfaren hundefrisør kan se, hvornår det helt rigtige tidspunkt er for trimning, og kan derfor gøre det på et tidspunkt og en måde, hvor det er dejligt for hunden at få det gjort. At få en amatør til at plukke hår af sin hund, kan godt være en meget skidt idé. Trimningen handler nemlig ikke bare om at plukke hår af tilfældigt. Gøres det på et forkert tidspunkt og på en forkert måde kan pelsen blive ødelagt, og det er synd for hunden. Der findes trimmehunde, som har en pels som er knap så god, og så vil det være synd at trimme hunden. En faglært hundefrisør kan vejlede dig.

Spørgsmål:

Passer det, at man ikke må klippe pelsen på en hund, der ellers normalt bliver trimmet?


 

Karen svarer:

Ja, det passer. Hvis man klipper en trimmehund, er man slem. Pelsen skal af med de gamle døde hår, så der kan komme nye friske og erstatte de gamle. Bliver de gamle døde hår ikke trimmet væk, sidder de og spærrer hårsækkene for de nye hår, som dermed ikke får vilkår til at udvikle sig normalt. Pelsen vil derfor blive noget blødt pistværk, som mister sin vand/snavs-afvisende egenskaber. Det vil desuden blive vanskeligt eller umuligt at trimme den.

Spørgsmål:

Er det bedst at jeg vasker min hund lige før, den skal trimmes?


 

Karen svarer:

Nej det er ikke en fordel, at du vasker hunden, før den kommer hos mig. Dels kan jeg godt tåle, at en hund lugter af hund, så den er velkommen som den er. Hos en nyvasket hund vil underulden blande sig med dækhårene, hvilket kan gøre det meget vanskeligt at trimme hunden. D.v.s. en seriøs hundefrisør vil være nødt til bede dig bestille en ny tid om mindst 3 uger, så du får ikke hunden trimmet i dag.

Spørgsmål:

Hvordan får du hunden til at stå stille, mens du ordner pelsen? Det kan jeg ikke få den til herhjemme.


 

Karen svarer:

Det har noget med min hunde-erfaring at gøre. Jeg har mange års erfaring med at “snakke” med alle mulige hunde, og jeg er god til, at få hunden til at være tryg og glad. Hunden og jeg står helt roligt og uforstyrret og arbejder sammen, mens vi nyder hinandens selskab. Det er med hunde som med børn: Når de er et fremmed sted, opfører de sig ikke helt som de gør hjemme, så vi har lettere ved at undgå bøllestreger.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial

Vi bruger cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling. Mere information:

Her på sitet bruger vi cookies i forbindelse med bl.a. trafikmåling, samt for at kunne udvikle bedre og mere målrettede brugeroplevelser. Ved at benytte sitet accepterer du brugen af cookies.

Luk